Nieuwsbrief / Uitnodiging September 2018

 

Hayy Geliefden van de Dans, 

Zegeningen van Vrede en Licht, Liefde en Kracht.

Ik hoop dat je een fijne en inspirerende zomer hebt gehad. Er was zeker genoeg licht… en warmte. Een uitnodiging om toevlucht te vinden in de wijsheid van ons lichaam, en te inzicht in ons oefenen. Vreemd genoeg wordt de oefening Ya Nur – Goddelijk Licht, ook aanbevolen voor warmte enkoelte. Dit wazifa helpt ons onze gemiddelde te houden, ons innerlijk licht precies in de juiste proporties en kracht.

Ik was veel op pad in juli, (misschien een beetje té veel, want daarna was mijn energie even ‘op’), gelukkig komt daar nu verandering in. 

De scholen van zuid en midden Nederland zijn al begonnen, en dadelijk gaan ook cursussen en bijeenkomsten een nieuw seizoen in.

Soefi Mystiek en Dans

De planning voor Soefi Mystiek en Dans in Arnhem dit najaar ziet er zo uit:

Zondag 23 september

Zondag 21 oktober

Zondag 18 november

We komen bij elkaar kort voor 14:00 om te beginnen met een wereldwijde Vredesmeditatie die dagelijks plaats vindt over de hele wereld. Daarna zijn er Dansen van Universele Vrede, Loop- en ademoefeningen, Sohbet (spiritueel gesprek), en de tijd en ruimte om ook samen stil te zijn. Mocht je vragen hebben, stuur me een mail, of bel me op 026 3890121. Graag aanmelden als je mee wilt doen.

Metta Sangha

De Metta Sangha (meditatief oefenen in de lijn van Thich Nhat Hanh) komt 2x per maand samen op de 2een 4edonderdagavond. We zijn een huiskamer Sangha, wat betekent dat we vaak op een andere plek zijn, thuis bij een van de leden. Laat me weten als je graag op de emaillijst wilt komen voor een uitnodiging.

Café DoodGewoon

Café DoodGewoon, begint ook weer in september. Er zullen weer twee bijeenkomsten per maand zijn: de eerste bijeenkomst is dinsdagavond 11, sept. 19:30 – 21:30 en vrijdag 28stesept. ’s Middags. (Het ritme voor deze bijeenkomsten is 2edinsdag ’s avonds, en 4evrijdag ’s middags). In ‘de D3rde Verdieping’ Kamer 3.09, Rozet, Kortestraat 16, Arnhem. 

Café DoodGewoon is een gelegenheid waar we ongegeneerd over de dood kunnen spreken, daarvoor komen we bij elkaar. Er is voor elke keer een thema, en toch zijn jouw vragen, ervaringen en belevenissen welkom… of het bij het thema aansluit of niet. De thema voor september is “Afscheid nemen…. Hoe doe je dat?” Voor deze keer ligt het accent meer op ‘afscheid nemen van iemand die stervend is’. Graag Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bewust Ouder Worden

Dit seizoen komt er in de D3rde Verdieping een nieuwe cursus: Bewust Ouder Worden. In een wereld waar de accent lijkt te liggen op de jeugd en jongvolwassenen hoe gaan we bewust om met onszelf, met de veranderingen van ons lichaam… kunnen we even veel? Leven als ‘oudere’ is groeien tot een wezen dat meer is dan gewoon ‘oud’. Het betekent rijpen tot je helder ziet en aanvaardt hoe de dingen werkelijk zijn. Hoe doen we dit? Laten we ervaringen uitwisselen.

We hebben allemaal ervaringen met ouder worden, met ouderen, én met hoe onze maatschappij met ouderen omgaat. Toch vinden we het lastig om het ouder worden en alle gebreken die dat met zich meebrengt onder ogen te zien. Ouderdom en sterven zijn thema’s die we liever uit de weg gaan. Terwijl ze onvermijdelijk bij het leven horen. Het is belangrijk dat we ons dit bewust zijn, dat wij ‘bewust ouder worden’. Wat betekent het voor jou dat je ouder wordt? Geniet je van je oude dag? Kun je dat leren? Wij bieden een open sfeer, waarin we vrij en vertrouwelijk spreken over wat ouder worden en oud zijn voor ons betekent. Dinsdag 18 september om 14:00, de D3rde Verdieping, 3.09 Rozet, Kortestraat 16, Arnhem. (Graag aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Absent Healing Ritual

Ook de “Absent Healing Ritual” van Hazrat Inayat Khan willen we weer in september gaan beoefenen. En dit op donderdag namiddag (steeds de 3edonderdag van de maand) dus we beginnen op donderdag 20 september) 13:30 bij mij thuis, graag een mail als je mee wilt doen, dit zal bij mij thuis zijn.

International Dag van de Vrede & Vredesweek

Op woensdag 19 september deel ik de Dansen van Universele Vrede in het Doopsgezinde Kerk, in de Onnastraat in Steenwijk. We beginnen om 20:00 en zijn rond 22:00 klaar.

En ik hoop weer een openbare bijeenkomst in Arnhem weer op te zetten op 21 september de Internationale Dag van de Vrede. Er is een bijeenkomst in Musis Sacrum die ook elk jaar in Vredesweek plaatsvindt “Bridge to the Future” https://bridgetothefuture.nl

50 Jaar Dansen mee vieren in Hilversum

Mocht je zondag 23 september niet kunnen komen naar Sufi Mystiek en Dans, dan zijn er ook Dansen in het Heilige Hart Kerk in Hilversum, met Noor en Akbar Helweg, met als thema 50 jaar Dansen van Universele Vrede. Hélaas met alle andere afspraken zal ik hier niet bij zijn.

En ter afsluiting, hier een link naar een stuk over één van de nieuwe boeken van Saadi Neil Douglas Klotz:

http://www.patheos.com/blogs/carlmccolman/2018/06/discover-the-stories-of-the-sufis-wisdom-for-today/

Ik wens je een fijne afronding van augustus, en een inspirerende september toe. Als je met iets mee wilt doen laat me a.u.b. dat weten.

Liefde, Moed, Licht en Kracht op je pad,

ZubinNur

~ Zegen – steeds bij ons. ~