Nieuwsbrief / Uitnodiging oktober 2018

 

Ya Hayyoo Geliefden van de Ene,

Zegeningen van Vrede, Liefde en Licht. Mijn excuses als je deze mail 2x ontvangt, er ging iets mis bij het versturen...

Er is alweer bijna een maand voorbij sinds de laatste uitnodiging, hier kan je lezen over:

Hoe het met mij gaat

Soefisme, Ziraat en de Aarde

Soefi Mystiek en Dans bijeenkomst

Absent Healing Ritueel

Café DoodGewoon

Café Bewust Ouder Worden

Een hulp oproep voor Stoelen Project ‘De Duif’

Het is een maand waarin ik heb kunnen inzien en toegeven dat ik me vaker weinig of geen energie voelde. Dus een bezoek aan de huisarts, bloedonderzoek en de raad van haar dat bij geen opvallende dingen in het bloed het depressie is. Dat heb ik ± 20 jaren geleden gekend, zo voelt dit niet. Toch is soms de energie weg, wat wel één van de tekens van depressie is. In de laatste week heb ik vrienden en instanties waar ik op verschillende manieren  mee werk dit al laten weten. Dus nu ook hier. Voor alle duidelijkheid, dit is gewoon om oprecht te zijn hoe het nu of soms… met me gaat. Ik heb verschillende vormen van help en tamelijk veel inzicht en een hoop creativiteit die ermee loskomt. Ik weet dat soms een spiritueel pad of een religie kan gezien worden als een profylactisch iets, waardoor we het lijden kunnen oplossen. Dat we doormiddel van spirituele oefeningen onszelf kunnen helpen klopt, dat ze de schaduwen kunnen voorkomen is niet mijn waarheid. Het leven is licht én schaduw, is pijn én gelach, is lijden én plezier. Ik ben heel blij en dankbaar voor mijn spiritueel pad en voor de steun van de Soefi Familie en voor de kracht en diepte van het oefenen en de oefeningen, misschien dat het daardoor niet een volledige depressie is… dat is een deel van mijn inzicht.

In de Soefi Familie: Sufi Ruhaniat International, zie ook www.ruhaniat.nlzijn we bewust bezig met hoe gaan we met onze lieve Moeder Aarde om? Hoe kunnen wij onze leven, doen en handelen zó maken dat we haar ontlasten? Vandaar dat we een nieuwe webpagina hebben op onze Engelstalige site http://www.ruhaniat.org/index.php/ziraat, ‘Ziraat’, was vroeger een aparte straal van het Soefiwerk, en wordt nu steeds meer geïntegreerd. Want daar gaat het Soefisme (voor mij en voor velen van ons) óók over, over bewust leven, bewust omgaan met de kwaliteiten en schatten van de aarde, van onszelf, van elkaar, als je wilt belichaamd en toegepaste Soefisme.  

Vandaar dat ik ook blij ben met bewegingen zoals www.urgenda.nl, waardoor wij als burgers onze regering kunnen laten weten dat goed omgaan met de aarde voor ons en toekomstige generaties noodzakelijk belangrijk is. Fijn dat de rechters zich nu tot 2 keer toe hebben uitgesproken voor grote inzet voor milieubescherming en bescherming tegen klimaatverandering.

De eerste volgende bijeenkomst van Soefi Mystiek en Dansis op zondag 21 oktober, vanaf 13:45 in het Siza a/c gebouw, P. S. Gerbrandysingel 45, 6836KS Arnhem. We zullen beginnen met een Vredesmeditatie prompt om 14:00, dus als je verlaat bent, kan het een paar minuten duren voor de deur open gaat. 

18 Oktober is de verjaardag van Murshid (leraar) S.A.M., de grondlegger van de Soefi Ruhaniat International en van de Dansen van Universele Vrede. Tijdens deze bijeenkomst wil ik graag extra aandacht geven aan Murshid S.A.M. zijn werk en het feit dat we dit jaar vieren dat de Dansen van Universele Vrede 50 jaar bestaan.

Graag aanmelden bij mij als je mee wilt doen aan deze bijeenkomst. Bijdrage in de kosten: €15 - €25 naar draagkracht.

De ‘Absent Healing Ritueel’ en een gelegenheid waarbij we ons ten dienste stellen voor anderen die genezing nodig hebben. (Absent is het Engelse woord voor niet aanwezig.) Er wordt van te voren Zikr oefening gedaan om ons af te stemmen, dan komen er korte meditaties om de afstemming te verdiepen en dan komt de genezende deel. Als je zelf genezing nodig hebt kan je me je naam toe sturen en wordt je naam mee genomen tijdens het ritueel. Mocht je hier vragen over hebben kan je me altijd mailen en maken ze zo nodig een afspraak om te bellen hierover. De Absent Healing Ritueel vind steeds plaats op de 3edonderdag van de maand, op het ogenblik ’s middags. De eerst volgende keer is dus donderdag 18 oktober om 13:30. Graag bij me aanmelden als je mee wilt doen.

Café DoodGewoonis nu een 2eseizoen in gegaan. We ontmoeten elkaar op de 2edinsdag ’s avonds (19:30), en 4evrijdag ’s middags (14:00) in De Derde Verdieping, Rozet 3.09, Kortestraat 16, Arnhem.  We hebben elke maand een thema, voor vrijdag 26eoktober is dit ‘De Taboe rondom de Dood’. Hoe ervaar jij dit? Wordt langzamerhand de taboe doorbroken? Waar treffen we het nog? En hoe gaan we ermee om? Aanmelden graag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vrijwillige bijdrage.

En sinds september is er ook een Café Bewust Ouder Wordenop de derde dinsdag van de maand om 14:00. Leven als ‘oudere’ is groeien tot een wezen dat meer is dan gewoon ‘oud’. Het betekent rijpen tot je helder ziet en aanvaardt hoe de dingen werkelijk zijn.
We hebben allemaal ervaring met ouder worden, met ouderen, én met hoe onze maatschappij met ouderen omgaat. Toch vinden we het lastig het ouder worden en alle gebreken die dat met zich meebrengt onder ogen te zien. Ouderdom en sterven zijn vaak thema’s die we liever uit de weg gaan. Terwijl ze onvermijdelijk bij het leven horen. Het is belangrijk dat we ons dit bewust zijn, dat wij ‘bewust ouder worden’. Wat betekent het voor jou dat je ouder wordt? Geniet je van je oude dag? Kun je dat leren? Wij bieden een open sfeer, waarin we vrij en vertrouwelijk spreken over wat ouder worden en oud zijn voor ons betekent. Wees welkom met jouw inzichten, ervaringen en wijsheid. Dit is wederom in de d3rde verdieping, Rozet 3.09, Kortestraat 16, Arnhem. Aanmelden graag: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Vrijwillige bijdrage.

De Arnhemse Stoelen Project de Duifheeft dringend vrijwilligers nodig. Hier vind je meer informatie over ons project. 

http://www.stoelenprojectdeduif.nl  Je bent ook welkom om contact op te nemen en je te oriënteren in hoe we daar te werk gaan en wat jij voor de daklozen van Arnhem zou kunnen betekenen.

Ik wens je een fijne Herfsttijd, de berkjes voor mijn werkkamer raam stralen van de goudwordende blaadjes. Moge wij genieten van de geuren en kleuren van de herfst en moge onze inzichten over hoe wij onze dierbare Moeder Aarde kunnen ondersteunen en verlichten steeds groeien opdat wij een stralend en gezonde Moeder Aarde achter ons laten voor toekomstige generaties.

Liefde, Licht en Vrede in je hart, in je leven en op jouw levenspad,

ZubinNur

~ Zegen – in zó veel kleine dingen. ~