Uitnodiging december

Ya Hayyoo Geliefde van de Dans,
Zegeningen van Liefde en Licht.
 
De maand November komt tot een einde. De dagen zijn merkbaar korter geworden en de lichten in de tuinen en steden gaan steeds meer aan.
 
Soefi Ruhaniat Nederland Vredesviering (Den Haag)
Deze maand is er is een bijeenkomst van de Soefi Ruhaniat Nederland in Den Haag op zondag 17 december in het Soefi Centrum Anna Paulowna in Den Haag. Om hier alle tijd en ruimte voor de bieden is er géén bijeenkomst van Soefi Mystiek en Dans in Arnhem. Het Soefi Centrum in Den Haag is prachtig en is een plek waar Hazrat Inayat Khan les heeft gegeven. We zijn heel dankbaar dat we daar terecht mogen voor deze Ruhaniat bijeenkomsten. De voordeur is vanaf 14:00 open, om 14:15 beginnen we. Om 17:00 zijn we klaar. We vragen om een vrijwillige donatie om te helpen de onkosten te dekken.
De Soefi Ruhaniat bijeenkomst heeft deze keer de karakter van een Universele Vredesviering waarbij we een ritueel zullen doen waar kaarsen worden aangestoken voor 8 wereld tradities, gevolgd door oefeningen, meditaties en Dansen van Universele Vrede vanuit de verschillende Wereld Tradities.  Het was een deel van de visie van onze grondlegger Murshid Samuel L. Lewis dat mensen samen komen en zingen en gebeden en oefeningen vanuit de verschillende Tradities in beweging brengen om zo de Vrede in zichzelf en daardoor ook de Vrede in de wereld te versterken. Door deze oefeningen kunnen we (Insh’Allah) zelf ervaren dat wat ons verbindt veel meer is als de verschillen.
Geen ervaring nodig, kom, doe mee voor Vrede in jezelf en Vrede op Aarde.
 
Soefi Mystiek en Dans (Arnhem)
Er zijn wél nieuwe data voor de bijeenkomsten Soefi Mystiek en Dans in Arnhem voor komend jaar:
21 januari
18 februari
18 maart
22 april
Deze bijeenkomsten hebben een vergelijkbare karakter als de Ruhaniat dag dat boven beschreven is, en worden gehouden in het Siza gebouw in Rijkerswoerd, Arnhem. Meer informatie t.z.t.

Absent Healing Ritueel (Arnhem) 
December 21 is er de Absent Healing Ritueel hier in Arnhem. Mocht je deel willen nemen, stuur een mail. Er staat meer informatie op http://peaceplace.nl/nl/healing-2
Soefiklas is even gestopt tot februari 2018.
 
NIEUW! Café Doodgewoon (Arnhem)
Verder beginnen we in januari in Arnhem met een Café Doodgewoon. We hebben op het ogenblik twee momenten misschien is er interesse voor beiden,… misschien zien we dat er meer interesse is voor de een dan de ander. Wees in ieder geval welkom… hier de beschrijving dat in het programma boek van de D3rde Verdieping komt:

Café Doodgewoon
‘Je moet bevriend raken met de dood’ – Tiny Muskens 
 
Dat we doodgaan is de enige zekerheid die we hebben in het leven. Toch hebben we het weinig over de dood, laat staan over onze eigen dood. In Café Doodgewoon willen we tijd en ruimte scheppen om met elkaar over de dood en het sterven te spreken. Voor de één is de dood misschien nog abstract, ver weg, voor de ander heel concreet en dichtbij, misschien zelfs aangezegd door de arts. Maar wat we met elkaar delen is dat we willen stilstaan bij onze sterfelijkheid en hoe we ons daartoe kunnen en willen verhouden.
Begeleiding: ZubinNur Westrik en Ad Boogaard. 
 
data: di 16-01 en/of vr 19-01 
(bij voldoende belangstelling gaan we door op de derde dinsdag of vrijdag van de maand)
tijd: dinsdag 19:30-21:30, vrijdag 14:00-16:00
plaats: 3.09
code: dinsdagavond V-1852, vrijdagmiddag V-1853
kosten: € vrijwillige bijdrage
 
Stoelenproject De Duif (dakloosopvang Arnhem)
Bij de dakloosopvang Het Stoelenproject De Duif kunnen we altijd meer vrijwilligers gebruiken, kijk op de website: http://www.stoelenprojectdeduif.nl Deze week waren er wereld managers (CEO’s) van Akzo-Nobel bij ons… om de boel een nieuwe lik verf te geven! En in februari is het project op TV Gelderland.
 
Metta Sangha (Arnhem)
Mocht je meer in de traditie van Thich Nhat Hanh willen oefenen onze Sangha is Metta Sangha, we zijn tot nu toe een woonkamer Sangha geweest. (We groeien dus het is interessant om te zien hoe lang dat op  deze manier door kan gaan.) We zijn een open Sangha dus je kunt je aanmelden om mee te komen oefenen. We komen 2x in de maand bij elkaar = 2e en 4e donderdagen.
 
Dat was het voor deze maand geloof ik, heb een goede maand, moge je innerlijk licht sterk zijn en je ondersteunen in de tijd van korte dagen en lange nachten, Allah Nuri, voel het God’s Licht dat in je is, koester het en moge het helder zijn.
 
Ik verheug me om je weer te zien, als je een van de bijeenkomsten wilt bijwonen, stuur een mail en meld je je aan aub.
 
In het donker en in het Licht, de Ene is steeds héél dichtbij,
Veel Liefde Licht en Vrede op je pad,
ZubinNur
 
~ Zegen – alomtegenwoordig. ~